GOLDENCLAR - FOITE GELATINA la 5g.
Gelatina pura de calitate inalta, fara alergeni caracteristici: foite solide de culoare aurie, solubile in apa calda.
Datorita calitatilor fizico-chimice ale proteinelor din compozitie are o putere mare de limpezire si stabilizare proteica. In vinurile rosii este recomandata pentru limpezire si reducerea astringentei. In vinurile albe se poate combina cu bentonita pentru o mai buna limpezire si stabilitate proteica.
Utilizare: la limpezirea vinurilor albe, rose si rosii, respectand echilibrul senzorial si structural al vinurilor.
Mod de utilizare: foitele de gelatina se dizolva in apa calda la 40°C, cu o foarte buna omogenizare. Se administreaza direct in vin in forma lichida (sub 20°C gelatina se solidifica) si se omogenizeaza foarte bine, recomandat prin pompare. Se poate asocia cu orice alti agenti de limpezire.
Doza: 2 - 5 g/100L - vinuri albe, 6 - 15 g/100L - vinuri rosii.
Recomandari: temperatura optima a vinului pentru efect cat mai bun in limpezire trebuie sa fie cuprinsa intre 16-20 °C. Dupa decantare se recomanda tragerea de pe depozitul format (pritoc), si eventual filtrare. Tratamentul poate dura pana la 10 zile in functie de turbiditatea vinului si temperatura.